Asterisk 93

Marts 2020

Læs artikler

Anerkendelsen af sårbarhed

Sårbarhed som ny identitet er dukket op. Særligt i uddannelsessystemet.

09.03.2020 |

Hvilken slags menneske er du?

Kategorier som køn, klasse, etnicitet, alder, seksualitet og religion understreger forskellene mellem mennesker og kan spænde ben for idealer som lighed og frihed.

09.03.2020 |

Mangfoldige teams skaber sund forstyrrelse og nytænkning

Mangfoldige teams kan være besværlige, men skaber bedre læring og mere udvikling.

09.03.2020 |

Literacy-pædagogik: Nogle gange skal sproget strækkes, før det kan bøjes rigtigt

Sproglig diversitet skal mere i spil i skolen, lyder anbefalingen fra et nyt forskningsprojekt.

Søren og Mette og selvfølgelighederne

Det kritiske blik på stereotyper og køn er blevet langt mere professionelt det seneste årti, men pædagogikken er stadig i høj grad styret af selvfølgeligheder.

09.03.2020 |

Når elefanten i rummet punkterer

Diversitetsarbejde er også stemningsarbejde, fortæller professor Dorthe Staunæs, der skal forske i, hvorfor noget motiverer, mens andet provokerer, når det gælder diversitet.

Inklusion er skolens smertensbarn

Samarbejde mellem fagprofessionelle er afgørende for at lykkes med inklusion. Alligevel står den enkelte lærer ofte alene med opgaven.

09.03.2020 |

Tag det endelig personligt!

At arbejde med sine egne erindringer kan noget særligt. På DPU vender de kandidatstuderende blikket indad, når de bliver undervist i diversitet.

09.03.2020 |

At blive på sporet: Det hjælper at vide, hvor man er på vej hen

Et nyt forskningsprojekt giver viden om, hvilke processer, der fører til, at unge falder fra deres uddannelser.

En rigtig ung er på vej

Forventninger om fremtidsplaner og transitioner kan være med til ekskludere unge, skriver Jens Christian Nielsen i kommentaren.