DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Asterisk 36 september 2007

Tema: Selvudvikling og stresshåndtering

September 2007

Artikler

01.09.2007 |

Sporsansen

"Hvis du kun kender vandet fra den salte smag, så er du dårlig hjulpet i en indsø. Men der er altid nogle spor. Der er altid nogen, der har sat sig spor."

01.09.2007 |

Smil hvis du er stresset

Du bliver tilbudt et kursus i selvudvikling og stresshåndtering af din arbejdsplads. Vil du tage imod det? Der kan være gode grunde til at gøre det, men er det nu også dig, der er problemet?

01.09.2007 |

Glade børn lærer bedst

Undersøgelser giver indtryk af, at danske børn er dårlige til at læse og regne, men til gengæld glade. Er livsglæde og faglighed hinandens modsætninger?

01.09.2007 |

Lykkens hjernesmed

Er den lykkelige hjerne også begærlig? Hjerneforskningsgruppe ved Oxford og Aarhus Universitet undersøger sammenhænge mellem nydelse og begær i den følelsesfulde hjerne.

01.09.2007 |

Negativ opdragelse er nødvendig

Pædagogik drejer sig ikke om at komme med positive beskrivelser af lykkelige mennesker, som lever gode liv. Filosoffen Per Jepsen peger på kritisk myndighed, kritisk omgang med autoriteter, ja på civil ulydighed som pædagogisk værdi og værn mod umenneskelige forhold..

01.09.2007 |

Glæd dig til alderdommen

Først fandt han på betegnelsen ?socialkonstruktionisme?. Så gjorde han verden relationel. Nu vil professor Kenneth J. Gergen nedbryde myten om den triste alderdom for i stedet at skabe en positiv vision om at ældes..

01.09.2007 |

Så har vi balladen

Indvandrerdrengene laver ballade og bliver skældt ud af lærerne. Det går ud over drengenes selvfølelse, og det ødelægger undervisningen. En antropolog mener, at balladen er drengenes svar på fordomme, identitetskamp og manglende anerkendelse.

01.09.2007 |

Selvrealisering i en intelligensøkonomi

Er den megen snak om selvrealisering udtryk for egoisme, svækket identitetsfølelse eller vækst i samfundet? Hvem nyder godt af selvrealiseringsbølgen? Psykolog Nikolaj Lunøe beskriver i kommentaren mulighederne for selvrealisering i en intelligensøkonomi.